Sziasztok,
tudom, mindig ezt mondom, de ma is egy rém egyszerű receptet hoztam el, méghozzá a házi mogyivajas- tejcsokis tortát, ami, ha nem lenne jogvédett, Reese's tortának is nevezhetnénk, ugyanis pontosan olyan íze van :P A képen egy mini, 4 szeletes verziót láthattok, de most hagyományos méretű tortához írom a receptet.
Hozzávalók (22 cm-es tortakarika)
Piskóta:
- 6 db tojás
- 140 g cukor
- 120 g liszt
- 40 g darált földimogyoró
- 15 g cukrozatlan kakaópor
- fél csomag sütőpor
Tejcsoki ganache:
- 400 g habtejszín
- 300 g tejcsokoládé
Házi mogyoróvaj:
- 200 g sós, pörkölt földimogyoró
- 1 ek. olvasztott kókuszzsír
A piskótához a tojásokat különválasztjuk, a cukor harmadát a sárgájába öntjük, a fehérjét felverjük a maradék cukorral, a két részt összeforgatjuk és óvatosan belekeverjük a szárazanyagokat. 170 °C-on, 35-40 percig sütjük.
A ganache-hoz felforraljuk a tejszínt, majd az összetört csokira öntjük, és betesszük a hűtőbe legalább 3 órára, de inkább egy egész éjszakára, így ezt általában előző nap megcsinálom, hogy másnapra jól lehűljön. A hűtőből kivéve kézi mixerrel kihabosítjuk.
A mogyoróvajhoz aprítógépbe tesszük a mogyorót és a kókuszzsírt, vagy pedig botmixerrel addig pürésítjük amíg krémes állagú lesz. Édesszájúak édesíthetik tetszés szerint, én inkább még egy kis sót szoktam hozzáadni az igazi Reese's érzés kedvéért. :D
És ezzel meg is vagyunk, már csak a torta betöltése hiányzik. A piskótát 3 lapra vágjuk, a lapokat megkenjük a kihabosított ganache-val, a széleken lezárjuk krémmel, középre pedig jó sok mogyoróvajat kanalazunk,majd körbekenjükés tetszőlegesen díszítjük. Isteni finom!
Anna