Anna Cakes

Anna Cakes

Mogyoróvajas-tejcsokis torta

2019. november 13. - Anna Cakes

 

Sziasztok,

tudom, mindig ezt mondom, de ma is egy rém egyszerű receptet hoztam el, méghozzá a házi mogyivajas- tejcsokis tortát, ami, ha nem lenne jogvédett, Reese's tortának is nevezhetnénk, ugyanis pontosan olyan íze van :P A képen egy mini, 4 szeletes verziót láthattok, de most hagyományos méretű tortához írom a receptet.

Hozzávalók (22 cm-es tortakarika)

Piskóta:
- 6 db tojás
- 140 g cukor
- 120 g liszt
- 40 g darált földimogyoró
- 15 g cukrozatlan kakaópor
- fél csomag sütőpor

Tejcsoki ganache:
- 400 g habtejszín
- 300 g tejcsokoládé

Házi mogyoróvaj:
- 200 g sós, pörkölt földimogyoró
- 1 ek. olvasztott kókuszzsír

 

A piskótához a tojásokat különválasztjuk, a cukor harmadát a sárgájába öntjük, a fehérjét felverjük a maradék cukorral, a két részt összeforgatjuk és óvatosan belekeverjük a szárazanyagokat. 170 °C-on, 35-40 percig sütjük.

A ganache-hoz felforraljuk a tejszínt, majd az összetört csokira öntjük, és betesszük a hűtőbe legalább 3 órára, de inkább egy egész éjszakára, így ezt általában előző nap megcsinálom, hogy másnapra jól lehűljön. A hűtőből kivéve kézi mixerrel kihabosítjuk.

A mogyoróvajhoz aprítógépbe tesszük a mogyorót és a kókuszzsírt, vagy pedig botmixerrel addig pürésítjük amíg krémes állagú lesz. Édesszájúak édesíthetik tetszés szerint, én inkább még egy kis sót szoktam hozzáadni az igazi Reese's érzés  kedvéért. :D

És ezzel meg is vagyunk, már csak a torta betöltése hiányzik. A piskótát 3 lapra vágjuk, a lapokat megkenjük a kihabosított ganache-val, a széleken lezárjuk krémmel, középre pedig jó sok mogyoróvajat kanalazunk,majd körbekenjükés tetszőlegesen díszítjük. Isteni finom!

Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://annacakes.blog.hu/api/trackback/id/tr315302814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása