Anna Cakes

Anna Cakes

Joghurtos-levendulás- sárgabarackos galette cukormentesen, teljes kiőrlésű lisztből

2019. június 25. - Anna Cakes

 

Sziasztok!

Az első recept amit hoztam, azon kívül, hogy ebben a melegben kifejezetten frissítő finomság, még bűnözésmentes is, ugyanis hozzáadott cukortól mentes, és teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből és zabpehelylisztből készült.

Ez az egyik kedvenc sütim, mert nagyjából 10 perc összedobni, mégis isteni finom és szerintem nagyon jól is néz ki, tökéletes desszert ilyen nyári melegben, ha nem akarunk sokat a konyhában állni :)

Görög joghurtos- levendulás- sárgabarackos galette:

Hozzávalók 1 db 20 cm átmérőjű pitéhez:
-60 g zabpehelyliszt
-60 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
-25-30 ml víz
-1 tk. eritrit vagy más, por állagú édesítő
-1 tojássárgája
-2 ek. light vaj

-10-15 db sárgabarack
-fél marék szárított levendulavirág
-kb 10-15 dkg eritrit (ízlés szerint, mert a barack édességétől függ)
-0,5 dl víz
-3 ek. görög joghurt+2 tk eritrit

A sárgabarackokat kimagozzuk, mérettől függően, 3-5 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit a vízzel, a levendulavirággal és az eritrittel felfőzzük. Ha a levét elfőtte, botmixerrel egyneművé tehetjük, hogy ne egészben legyenek benne a levendulavirágok. 

Míg a barack fő, összeállítjuk a tésztát: a vajat elmorzsoljuk a kétféle liszttel, hozzáadjuk a vizet, tojást és az eritritet, majd összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos, adhatunk hozzá még kevés lisztet, ha száraz, kis vízzel nedvesíthetjük.

Ezután sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát, mintha egy pizzát nyújtanánk, kör alakúra. Jó vékonyra nyújtsuk, kb. 3 mm-re, hiszen ennek a sütinek a lényege a jó sok töltelék, és a vékony, ropogós szélű tészta. 3-4 cm-re a szélétől körbe elterítjük egyenletesen az eritrittel kevert görög joghurtot, majd rákanalazzuk a levendulás barackpürét. A félretett barackokat vékony szeletekre vágjuk, és a képen látható módon körberakjuk vele a joghurtos-baracpürés részt. Ha kész, a széleit ráhajtogatjuk, ha a barack nem volt elég édes, a tetejét kevés eritrittel még megszórhatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 percig sütjük, de akkor jó,ha a tészta széle megpirult. Kicsit hagyjuk hűlni, úgy könyebb szeletelni és nem folyik el a töltelék.

 

Remélem, tetszett ez a recept, köszönöm, ha elolvastad. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://annacakes.blog.hu/api/trackback/id/tr1114910824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása