Sziasztok!
Ma egy nagyon gyors és pofonegyszerű receptet hoztam el nektek, ha konkrétan 20 perc alatt szeretnétek összedobni valami finomat és látványosat. Ha váratlan vendégek jönnek, vagy kiment a fejünkből egy születésnap, névnap, akkor érdemes bevetni ezt a bonyolult receptet. :D
Hozzávalók (22 cm átmérőjű piteforma)
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 2 ek. barnacukor
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 csipet só
Töltelék:
- 200 g fehércsoki
- 500 g mascarpone
A tésztához a lisztet és a sütőport összekeverjük, a vajat elmorzsoljuk benne és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Ha nagyon száraz, pici tejet adhatunk hozzá. Összegyúrjuk, kinyújtjuk és kivajazott piteformába nyomkodjuk. 170 °C-ra előmelegített sütőben, nehezéket rátéve kb. 10-15 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A fehércsokit vízgőz felett megolvasztjuk, és a szobahőmérsékletű mascarponéhoz csorgatjuk lassan, keverés mellett. Fontos, hogy a mascarpone ne legyen teljesen hideg, mert akkor összekapja a csokit, és darabos lesz a krémünk. Ha simára kevertük, félretesszük.
Ha a tésztánk kihűlt beleöntjük a krémet, elsimítjuk, és ízlés szerint virágokkal, gyümölcsökkel díszíthetjük. A képen látható pitét én szárított búzavirággal, rózsaszirommal, fügével, gránátalmával, szőlővel és áfonyával díszítettem.
Remélem, hasznos lesz ez a recept, és elkészítitek majd, mert tényleg szupergyors és szuperegyszerű :)
Anna